20 Ekim 2015 Salı

BEYKOZ MASTERLER SK FUTBOL TAKIMI ....

TMVFL Marmara 1.Grup Müsabakaları kapsamında geçen Pazar Akşamı Sarıgazi Stadının yolunu tuttuk...Beykoz Masterler SK ile Sportizm&Otizm Takımları arasındaki maç gerçekten
de keyif verici dakikaları da beraberinde getirdi...uzun yıllardır değişik kategorilerde futbol maçı izleyen, takip eden ben inanın bir maçtan nasıl kayif alınır, nasıl heyecan yaşanır fazlası ile şahit oldum...yoğun maç koşuşturmacalarımız arasında bu maç bana ilaç gibi geldi desem yeridir...

Geçen sene ilk kez yarı Resmi statüte diyebileceğim bir lig olarak doğan, yeşeren bu proje, bu sezon daha da ciddiyet kazanacak gibi...ha, bazı aksaklıklar yaşanmıyor mu, yaşanıyor hatta bunu ilk maçta fazlası ile yaşadık...kısaca izah etmek gerekir ise, maçlar akşam üzerleri oynandığından, çoğu iş-güç sahibi isimlerden oluşan, uzun yıllar aktif futbol oynadıkları dönemlerde dikkate alındığında ailelerini hafta sonu maçları nedeni ile ihmal etmiş olan abilerimiz-kardeşlerimiz için bu maçların vaktinde , saatinde başlaması hususuna dikkat edilmeli. Birçok futbolcu kardeşimiz maçta olası sarkmaları da dikkate alıp ailelerine gelecekleri saati beyan etmekte. Pek çok futbolcu kardeşimin, eşe, dosta, akrabalara muhabbet için bırakılan ve sonradan onlara katılacak oldukları aileleri Bu sebeple sarkmaların önüne geçilmeli.

TMVFL için emek harcayan başta Başkanımız Kenan Gürsu olmak üzere tüm büyüklerimize, kardeşlerimize teşekkür etmek isterim. Sporun, daha doğrusu futbolun her yaşta güzel ve yapılabilir olduğunu kamuoyuna bir kez daha gösterdiler. Futbol oynadıkları dönemlerde profesyonel ve amatör ligleri tozu-dumana katmış yıldızları görmek gerçekten de güzel, ve keyif verici.

Beykoz Masterler SK Takımı bir hayli geniş kadosu ile dikkatleri çekmekte. Bu sezon geçen sezonki kadrolarına önemli takviyelerde bulundular. Kulüp Başkanı aynı zamanda Beykoz Kulüpler Birliği Başkanlığını da yürüten Asım Özdemir, Teknik Sorumlusu Yakup Biliciler, diğer idare heyeti ise güzel bir görev dağılımı yapmış. Herkes görev ve sorumluluklarının bilincinde.

Sarı-Siyahlı takımda aktif futbolculuk dönemlerinde beğendim çok isim var. Kalede Beykoz İlçesinin en yetenekli isimlerinden biri ve halen Süper Amatör Ligde Ortaçeşmespor Takımında da görev yapan Emre Alev bulunmakta. Savunmada göbekte Serkan Kemeç ki onu da Denizcilik İşletmeleri SK Takımından ve de Kelle İbrahim Turnuvalarından hatırlıyorum son derece sakin, sessiz sedasız sadece oyuna konsantre olmuş bir isim var. Maçta mükemmel bir performans sergilerken son dakikada ayağının altından kaçan top devam eden pozisyonda gol olarak kalemize girdi. Bu bölgede kendisi ile son derece uyumlu olan Denizcilik İşletmeleri Takımındaki Recep Kotan şehir dışında olduğundan maçta yoktu.

İlk müsabakada savunmanın göbeğinde Serkan Kemeç ile Yusuf Taş ikilisi görev yaptı. Yusuf Taş futbolculuk döneminde oldukça beğendiğim bir isim idi Çubukluspor Takımındaki futbolunu hep olumlu hatırlarım. Defasında sağında Bıdık Hasan olarak bilinen Hasan Aydın görev yaptı, Hasan Abimiz aktif futbolculuk yaşantısnda aldığı darbeleri maalesef bu maçta da aldı hatta kasti olmayan bir çarpışma-düşme hadisesi sonrasıda kaburgalarında ezilem yaşayıp maçtan çıkmak zorunda kaldı. Hasan Aydın Denizcilik İşletmeleri Takımı ile de Profesyonel liglerde oynadı diye hatırlıyorum. Defansın solunda Çubukluspor Takımındaki başarıları ile tanıdığımız ve halen aynı kulüpte altyapı antrenörleri arasında yer alan Lokman Balcı oynadı, gayet te diri ve de başarılı idi.

Orta sahada Atom Karınca gibi hızlı, her yerde biten futbolculuk dönemlerinde Beykoz takımı kadrosunda da yer almış, aynı kulüpte altyapı antrenörlüğü de yapmış bir isim olan Kadir Şahin yer almakta idi. Maçın en etkili, kilit isimlerinden birisi idi bence. Yanında oynayan Paşabahçespor'dan da tanıdığımı Kaptan İsmail Sayım tam bir görev adamı hali ile hem atakları karşıladı hem de arkadaşlarını pasları ile pozisyonlara yolladı. Orta sahanın sol kanadında Gürcan Özdeniz vardı ve iyi bindirmeler de yaptı, maçın diri adamlarından biri idi.

Orta sahanın sağ hücum hatında Akif Kalpakoğlu görev yaptı, birçok atağa çıktı. Çoğu zaman rakibi iki futbolcu ile onun hattını kapatmak için hamleler yaptı. Forvet hattında daha çok sola kayıp oynayan Tayfun Şirin ile göbekde Hasan Reis ikilisi görev yaptı. Beykoz futbol takımından öncelikle altapıda sonra A Takım düzeyinde tanıdığım ve beğendiğim oldukça hırslı ve enerjik bir isim olan Tayfun bu maçta da bir hayli bindirme yaptı sağ savunmayı çok meşgul etti. Kaçırdığı Penaltı ise her futbolcunun yaşayacağı bir an idi.

Hasan Reis Abimiz ilk yarıda rakip savunmayı bir hayli yordu, 2 de gol atı ki hakem ofsayt gerekçesi ile vermedi. Bence bunlardan birinde verilen karar tartışılabilir olsa da sonuçta otorite hakemde ve doğru kabul etmek gerekir. Hasan Abimiz Galatasaray'da Özkan Sümer yönetimi döneminde kaleden forvet hattına geçip bir maçta görev yaptığı gibi, Beykoz Masterler Takımında da Kaleden çıkıp forvet mevkiinde güzel işler yapabilme düşüncesinde.

Beykoz Masterler SK Takımı 2.Yarıya 2 değişiklik ile başladı, Hakan Kuş orta sahaya, Kamil Çolak ise forvet hattına dahil oldu. İkinci yarının ilk dakikalarında Hasan Aydın sakatlanınca sağ savunmaya Ahmet Özdeniz geçti. Kamil Çolak ile gelen gol takımdaki stresi aldı götürdü.Bu devrede de hareketli futbol devam etti. Ancak beklenen ikinci gol geciktikçe geçikti ve rakibin direnci daha da arttı. Bu ikilinin ardından Teknik Sorumlu Yakup Biliciler forvet bölgesine Kavacıkspor ve Denizcilik İşletmeleri takımlarından tanıdığımız oldukça tempolu ve hareketli bir ismi yani Erdem Öz'ü dahil etti. Savunmada çok iyi tanıdığı Kamil Çolak ile dengeleri bozan ikili nitekim bir penaltı kararını da getirdi.

İkinci yarının ortalarında müsabakanın iki hareketli ismi Kadir Şahin ve Tayfun Şirin'in yerlerine Kerim Çelebi ve Hakkı Baş dahil oldu. Kerim'i Beykoz Takımından ve de Kelle İbrahim Turnuvalarında en iyi ekiplerden olan Onçeşmeler forması ile hatırlıyorum. Sarı-Siyahlı ekibimiz son değişiklik hakkını Osman Cezo ile kullandı. Maç artık Beykoz'un derken çıkılan ataktan dönüş hızlı olmayınca rakip üç pasta geldi ve Spotizm-Otizm takımının başarılı ismi Erhan ile golü buldu. Uzatma anlarında hafif grilim, ve normalde herkesin yapacağı ağırdan almalarla vakti geçiren Sportizm&Otizm Takımı hanesine bir puanı yazdırmış oldu.

Ben en baştan da ifade ettiğim gibi gerçekten de keyif aldığım maç izledim...amatör lig müsabakalarında o kadar sıkıcı maçlara şahit olmaktayım ki bu maçı o genç arkadaşlara izlettirsek her halde futbolculuklarından utanırlar. Maçta öyle tempolu anlar yaşandı ki aman bir sakatlık olmasa diye dua etmedim de değil.

Beykoz Masterler SK Ligde ikinci maçına hafta sonunda Paşabahçe Stadında çıkacak....bekleriz efendim...ben nacizhane kulübün Basın Sözcüsü olarak göreve başladım...bu büyük aile içinde olmaktan mutluyum, tek üzüntüm kendi iş saatlerimin çakışacak olması nedeni ile bazı maçlarına gelememek olacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder